Поширити у соцмережах:

вторник, 26 января 2016 г.

В коментарях до статті “Чим наймана праця краща за блогінг” висловлювалася думка, що одним лише блогінгом заробити на життя неможливо. Я не повністю згоден з цим твердженням, але частка правди у ній є.
Як на мене, причина полягає в тому, що “монетизація” слабко корелює з поняттям “бізнес”.
Монетизація зазвичай виникає тоді, коли блогер раптом усвідомлює, що його улюблений ресурс окрім, власне, задоволення від творення і спілкування з читачами, може приносити прибуток. В цей момент він мислить приблизно так: “Я все одно буду продовжувати вести блог, оскільки мені це подобається. То чому б не отримати на цьому прибуток?”
Такий підхід має повне право на існування. Зрештою, далеко не кожен блогер ставить перед собою мету перетворити блогінг на основне джерело прибутку.
Але гляньте на приклади успішних компаній, і ви зрозумієте, чому “монетизація” рідко переростає у бізнес. Стів Джобс та Стів Возняк, створюючи Apple, навряд чи ставили перед собою питання як її монетизувати в майбутньому. Біл Гейтс не створював Microsoft, щоб ПОТІМ шукати методи монетизації. Засновник однієї із найбільших торгівельних мереж у світі Walmart Сем Уолтон не відкривав магазин, а вже потім починав думати, як же його монетизувати.
Бізнес починає працювати лише тоді, коли в ньому налагоджена модель прибутку. І якщо модель прибутку вимагатиме зміни бізнесу – компанія піде на ці зміни.
Ідея ж монетизації полягає в тому, що ви спершу створюєте продукт (в нашому випадку – блог), і тільки через деякий час починаєте задумуватися, як його “монетизувати”. При цьому частенько автори блогів не готові змінювати свої ресурси, якщо цього вимагає модель прибутку.
Монетизація – чудовий винахід для людей, які сприймають блогінг за хобі, але при цьому не готові почати ставитися до нього з тим же рівнем серйозності, з яким власники бізнесу ставляться до своїх компаній. То ж чи варто нарікати, що такий підхід рідко буває “надприбутковим”?
Щоб зберегти лідерство на ринку, ми просто повинні вимагати від своїх співробітників прагнути до неможливого і досягати максимуму! Для нас важливо жити і дихати тим, що стверджує і містить в собі наша компанія, тому будь готовий постійно розвиватися і рухатися тільки вперед.

Для нас найголовніше - постійно настільки задовольняти потреби свого клієнта, щоб він не переставав говорити про те позитивному досвіді, який він отримує від спілкування з нашими лідерами.

Якщо тобі близькі наші цілі, ти хочеш працювати в компанії - лідері і готовий нести тягар кращого SMM - менеджера, тоді наше вакантне місце стане твоїм!

Щоб стати членом нашої компанії ти зобов'язаний:
Розробляти стратегії присутності компанії в соціальних мережах, аналіз конкурентів;
Розробляти і впроваджувати механізми по залученню аудиторії соціальних мереж на сайти;
Складати яскраві, креативні рекламні тексти, замітки, ілюстрації;
Управляти іміджем компанії (отримувати зворотний зв'язок від цільової аудиторії, впливати на громадську думку. Інформувати про новинки та акції);
Створювати e-mail розсилки;
Взаємодіяти з підрядниками (SEO);
Брати участь в аналізі ефективності проведення SMM-заходів.
Ми чекаємо від тебе:
активності, відповідальності, креативності та величезного бажання розвиватися і крокувати з нами в одну ногу.

Працюючи з нами ти:
Отримаєш невимірний професійний ріст. У нас дуже високі вимоги. Вирішуючи такі завдання, які стоять перед нами - ти просто прокачав свій потенціал до №1 в Україні;
Потрапиш в таке середовище, яке стимулюватиме з кожним днем ​​рухатися ще швидше і ще вище;
Заробиш грошей. Ми пропонуємо з / п від 9700 грн;
Класний комфортний офіс в центрі Києва;
Щоденний, добротний чарівний пендель.

Якщо ми перестанемо пропонувати нові рішення, щоб відповідати запитам споживачів і технологічному прогресу, нас в будь-який час можуть витіснити з бізнесу, тому ми дуже ретельно відбираємо собі співробітників. Якщо ти впевнений у собі і своїх знаннях, спробуй отримати можливість стати частиною нашої команди: прийшли своє резюме з мотиваційним листом та фото.

Чому не можна заробити на на чужому копірайті?

Є у ноутбука одна така особливість: Коли час вже пізній, інтернету немає, а спати ще не хочеться – то пальці ніби самі тягнуться до клавіатури. Давно хотів написати деякі свої спостереження щодо бірж лінків. Але все ніяк руки не доходили. Можливо – якраз випала нагода.
Старші вебмайстри та сеошники (це ті, які уже не перший рік «варяться» у цій сфері, і встигли заслужити авторитет «гуру») дуже часто переконують молодших блогерів і оптимізаторів початківців, у яких власна думка ще не встигла сформуватися, що в Інтернеті існує формула для заробітку! При чому – що зробити це може кожен. Але головне – що зробити це – дуже просто. На молоду і піддатливу психіку ці переконування діють надзвичайно руйнівним чином.
Та ви й самі, мабуть, знаєте, про що йдеться.

Як мислить середньостатистичний монетизатор?

Стандартний псевдоблогерський заробітчанський підхід. Якщо один сплог (створений, звісно ж не для людей і по-вінця напханий рерайтом та сканом) може принести у сапі нехай навіть пів-долара в день (тобто п’ятнадцять доларів на місяць) – то скільки ж принесуть вам 100 таких сплогів? Адже погодьтесь 1500 доларів – гроші не малі і на дорозі не валяються. А ніяких особливих зусиль для їх заробітку, начебто, докладати й не доводиться.
Чесно признаюся – до мене й самого неодноразово приходили такі думки: «А навіщо спину гнути, намагаючись видати читачам щось цікаве і, можливо, навіть корисне? Чи не легше відсканувати букваря і протоколи десятого з’їзду ЦК компартії і запхнути все це у сапо-сплог, після чого тільки спостерігати, як змінюються числа на доларовому лічильнику?»
Для себе я ці думки раз і назавжди відкинув. І на те є вагомі причини, якими тут поділюся з вами, щоб, можливо, вберегти когось від хибного шляху та марної втрати часу.

Чому ж створення сплогів під лінкообмінники – це не та праця, про яку варто мріяти блогерові?

Вся справа в тому, що:
  1. Ні про який пасивний прибуток йтися тут не може. Уявіть скільки часу займе створення сотні сплогів! Навіть якщо на один йтиме всього лише доба (це інсталяція вордпресу, пошук і налаштування теми, встановлення всіх необхідних плагінів, а потім – найскладніше – публікація, нехай і не унікального, але контенту) – то сотню ви створите не раніше, ніж за три з половиною місяці. Це якщо відмовитесь від вихідних та відпочинку і весь свій час будете тільки те й робити, що «пахати» над сплогами. Задоволення, погодьтесь, дуже сумнівне. А ще ж потрібно цю всю справу проганяти по каталогах, соціалках, постити на форумах, тощо – щоб наростити хоча б мінімальні пузомірки… А ще ж потрібно, щоб пошуковими (які давно уже навчилися відрізняти і жорстко банити відверті сплоги) включили «плоди» вашої праці до свого індексу. Коротше – кількість «якщо» занадто велика. А потім, можете бути впевнені, час від часу (але регулярно) ваші сплоги будуть знаходитись пошуковиками і вправно банитись. З чого висновок – доведеться створювати нові. Ось і замкнений цикл. Від тепер і до кінця життя, ви займатиметесь тим, що створюватимете сплоги!
  2. Беручись за «розмноження» сплогів, ви по-суті відмовляєтесь від цікавої роботи (яка могла б бути, якби ви займались одним, але авторським і тематичним блогом) і свідомо віддаєте себе у «пекло» монотонної роботи. Зранку встав – ін сталював вордпрес, налаштував, підігнав дизайн, почав сканувати якісь там книжки, щоб вставити контент… Потім каталоги, соціалки, форуми… ліг спати… встав… знову все по кругу… Цікаво, чи реально, займаючись таким, не зійти з розуму?
  3. Нарешті, ваша діяльність в один прекрасний момент може просто накритися. Адже по-суті, ви не створюєте нічого цінного. Ви заробляєте гроші тим, що намагаєтесь обманути систему. І якщо в один «добрий» день Яндекс навчиться розпізнавати продажні лінки і просто забанить всі ваші сплоги – ви залишитесь біля розбитого корита. Чули про диверсифікацію прибутків? Так ось – створення сотні сплогів – це не диверсифікація! Нормальна економічна система базується на принципі – ви даєте людям цінність – люди в замін дають вам гроші. Збільшити свій прибуток можна двома способами – або підвищивши «цінність», яку ви даєте людям. Або просто крадучи гроші. При чому тут не обов’язково йдеться про «крадіжку» у її традиційному значенні. Якщо ваша діяльність не приносить суспільству жодної цінності, але ви умудряєтесь отримувати за неї гроші – значить вам вдалося тимчасово «надути» систему. Але довго так тривати не може.

Сплогери нагадують мисливців із кам’яного віку

Зрештою, говорячи образними поняттями, сплогер найбільше нагадує мисливця із кам’яного віку. Кожного дня він виходить на полювання і готовий пожертвувати всім, щоб здобути собі їжу. Іноді йому вдається вполювати мамонта – і тоді сім’я протягом доволі тривалого часу буде ситою. Але він ще не знає, що тварин можна приручити і більше ніколи не залежати від прихильності долі.
sprouts
Автор фотографії: Auntie P
Блогер же, який розвиває власний якісний авторський проект – це як хороший садівник. Він починає із маленького зерна. Але він готує грунт, зрихлює землю, підживлює її добривами. А коли зійде перший пагінець – він доглядає за ним, допомагаючи вирости і перетворитися на велике плодоносне дерево. Коли ж дерево почне приносити плоди – садівникові більше не доведеться голодувати.
То ким ви хочете бути, первісним мисливцем, який повністю відданий на милість долі, чи дбайливим садівником, який завжди впевнений у завтрашньому дні?
Я обрав для себе друге. І зовсім не жалкую.

Якщо вам сподобалася стаття, буду вдячний за її підтримку у соціальних мережах (TwitterFacebookGoogle+ та вКонтактє)

Зароби на своїй Соціальній Мережі!

РОЗКРУТКА ГРУПИ ЛЕГКЕ ТЕРМІНОВЕ ЗАВДАННЯ ЗА ДУЖЕ ГАРНІ ГРОШІ!

среда, 20 января 2016 г.

У зв'язку з розширенням сфер діяльності ми запрошуємо в команду претендентів на позицію SMM-менеджера / копірайтера для реалізації цікавих і творчих проектів студії та її клієнтів.

У зв'язку з розширенням сфер діяльності ми запрошуємо в команду претендентів на позицію SMM-менеджера / копірайтера для реалізації творчих і унікальних проектів студії та її клієнтів


Вимоги

впевнений користувач ПК, соціальних мереж
грамотна російська / українська мова
організованість, пунктуальність, порядність
бажання працювати і розвиватися

Обов'язки

розробка SMM стратегії та її реалізація
створення та підготовка контенту
взаємодія з користувачами
ведення паблік в соціальних мережах
розуміти як з нуля створити якісну сторінку в ФБ і ВК
написання тематичних статей

Додатковий плюс

вищу освіту в сфері маркетинг / PR / журналістика та інші ВНЗ де присутні відповідні начитки
знання основи storytelling'а
seo-копірайтинг

Ми пропонуємо

цікаву роботу
вільний час за вашим бажанням
комфортні умови роботи
дотримання правил і норм КЗпП
безлімітний чай, кава, солодощі за рахунок грошей на проїзд :)
віддалену роботу

CMM спеціаліст, разова або постіна робота, підзаробіток, від 2000

суббота, 9 января 2016 г.

Книжки, професіоналам від кінематографу (підбірка) (5910675466)