Поширити у соцмережах:

вторник, 26 февраля 2019 г.

tomberuk777.livejournal.com :: На кінець 2019 року заплановано відключення російського інтернету від світового /// Мобильные сети 4G и 5G позволяют следить за пользователями By Игорь…: tomberuk777

Мобильные сети 4G и 5G позволяют следить за пользователями By Игорь…: tomberuk777

Між тим, в Росії він точно не пропаде, як і раніше, люди зможуть заходити на різні сайти та інші ресурси, які знаходяться на серверах Росії.









На кінець 2019 року заплановано відключення російського інтернету від світового

Сьогодні кожна людина знає що таке Інтернет і що він дає людям. Мабуть, ніхто не може уявити своє життя без доступу в Інтернет.

У Росії відключать Інтернет - правда чи ні?

Останнім часом в ЗМІ почала розповсюджуватися інформація про те, що найближчим часом Росію відключать від Інтернету, після цього відразу почалася паніка в мережі. Але експерти тут же вирішили заспокоїти населення країни, зазначивши, що ніхто не планує відключати Росію від Інтернету.
Велика частина користувачів не встигнувши ознайомитися з текстом документа, почали лаяти політиків, які проголосували за цей законопроект. У законопроекті сказано про те, що Інтернет можуть відключити тільки в тому випадку, якщо буде загроза.
Між тим, в Росії він точно не пропаде, як і раніше, люди зможуть заходити на різні сайти та інші ресурси, які знаходяться на серверах Росії.

Чому Росію відключать від Інтернету

У першому читанні Державна Дума прийняла законопроект, в якому сказано про те, що всіх жителів Росії відключать від всесвітньої мережі. У деяких даних сказано про те, що тестові проби можуть початися вже цієї весни. Поки що не повідомляється про те, як довго таке відключення триватиме.
Після поширення новини, користувачі відразу почали висловлювати своє невдоволення. Але експерти поспішили заспокоїти населення, зазначивши, що не повного припинення доступу до мережі.
Якщо вірити поширилася інформації, то до 1 квітня 2019 Росія відключать від Інтернету. Але, якщо детальніше ознайомитися з законом, то можна з'ясувати, що мова стосується відключення Росії від глобальної Мережі. Це свідчить про те, що люди і далі зможуть спокійно користуватися Інтернетом.

Причини відключення Інтернету в Росії

У документі сказано про те, що Росію відключать від інтернету тільки в тому випадку, якщо з'явиться реальна загроза. Цей проект закону розкритикували деякі сенатори, а також Рахункова палата, які вказали на те, що це буде дуже затратно, але навіть не дивлячись на це, закон був прийнятий.
Багато видань повідомляють про те, що відключення почнеться вже цієї весни, але воно буде тестовим. Ще не відомо, наскільки масштабним і довгим воно буде. Говориться про те, що тестування не вплине на простих користувачів. Вони як і раніше будуть мати доступ до будь-яких ресурсів і сайтам.

Що пропонують депутати з приводу відключення Інтернету в Росії

Депутати не хочуть чекати моменту, коли Америка захоче відключити Росію від Інтернету, саме тому вони вирішили зробити перший крок. Законодавці стверджують, що зараз необхідно вирішити це питання, щоб потім росіяни мали можливість вільно користуватися мережею, але лише в межах країни.
Варто сказати, що в Америці вже давно прийняли стратегію національної кібербезпеки, завдяки якій Вашингтон зробить так, що жителі Росії не матимуть можливість заходити на американські онлайн-ресурси. Саме тому Росія повинна себе убезпечити і створити свій, автономний Інтернет, який буде працювати тільки в межах країни. У разі реальної загрози, Рунет відключать від всесвітньої мережі.
Депутати відзначили, що це дуже легко і швидко можна зробити. Але для цього буде потрібно заблокувати всі західні сервери. Між тим, у провайдерів з'явиться обов'язок обмежувати доступ жителям Росії до закордонних ресурсів, а для цього потрібне спеціальне обладнання, ціна якого надасть великий вплив на вартості послуги доступу в Інтернет.
Депутати пропонують наступне:
  • Державні органи зобов'язані визначати рух интерне-трафіку, а також, зменшити передачу даних за кордон;
  • в разі появи загрози, провайдери зобов'язані надати владі доступ до своїх серверів;
  • встановити на мережі датчик, який буде займатися визначенням джерела інтернет-трафіку. В даному випадку такий механізм дозволить заблокувати доступ до забороненої інформації;
  • необхідність навчань операторів зв'язку і органів виявляти загрози.


1 комментарий: